CSS مخفف عبارت Cascaded Style Sheet است که معنی کلمه به کلمه آن می شود شیوه نامه آبشاری!!!
فرض کنید برای یک مشتری سایتی طراحی نموده اید که دارای ۵۰ صفحه وب است، در دقایق آخر راه اندازی وب سایت، مشتری (یا حتی خود شما !) به این نتیجه می رسید که اندازه قلم به کار رفته برای مطالب سایت خیلی کوچک است و اگر بزرگتر باشد بهتر است! دست به کار می شوید و همه تگهای <font> از تمامی ۵۰ صفحه را ویرایش نموده و اندازه قلم را بزرگتر می کنید! تازه شانس آورده اید که سایت را هنوزupload نکرده بودید وگرنه مجبور بودید تمام ۵۰ صفحه را پس از اصلاح اندازه قلم دوباره upload هم بکنید!
در صورتی که با CSS آشنائی داشتید و از ابتدا در طراحی سایت از آن به شیوه درست استفاده می کردید برای اصلاح اندازه قلم در تمام آن ۵۰ صفحه فقط کافی بود یک خط را آن هم فقط در یک فایل اصلاح نموده و فقط همان یک فایل را upload نمائید. این یکی از مهمترین دلایل کاربرد CSS در طراحی صفحات وب است. CSS نگهداری صفحات وب را ساده تر می نماید.
CSS یک دستاورد جانبی نیز دارد که سبب بهبود سرعت دریافت صفحات توسط بازدیدکنندگان وب سایت می شود. چگونه؟ در حالت معمول مرورگر تمام محتوی فایل هر صفحه وب را که بازدیدکننده می خواهد ببیند دانلود می نماید. درحالتی که از CSS البته به روش صحیح استفاده شده باشد، فایل شیوه نامه یا Style Sheet فقط یک بار و برای اولین صفحه مورد بازدید بر روی کامپیوتر بازدیدکننده دانلود می شود و از آن پس بازدیدکننده هر صفحه ای از آن وب سایت را درخواست کند، در صورتی که آن صفحه نیز از همان شیوه نامه استفاده کرده باشد، دیگر نیازی به دانلود دوباره شیوه نامه نخواهد بود و فقط کافیست محتوی اصلی صفحات دانلود شود. همچنین صفحات پایداری و هماهنگی ظاهری بیشتری می یابند زیرا همگی از شیوه نامه یکسانی بهره می برند.
با توجه به مزایای چشمگیری که برخی از آنها را در بالا یادآور شدیم، آموزش و به کارگیری CSS بسیار لازم است. امروزه وب سایتی که در طراحی آن از CSS استفاده نشده باشد به هیچ وجه قابل قبول نیست و طراح آن فردی بسیار مبتدی شناخته می شود.